Förlovningsringarnas olika designer för kvinnor

När det kommer till förlovningsringar och vigselringar för kvinnor så finns det några olika designkategorier. Här berättar vi mer om de olika kategorierna för förlovningsringarna.

solitärringar

diamantring vänster profildiamantring framifråndiamantring bakifrån
På bilderna visas förlovningsringen Serena i vitguld
Solitärring även kallad enstensring är en förlovningsring med en mittensten infattad och som ofta anses vara klassisk och tidlös. Solitärringen är traditionell speciellt med en briljantslipad (rund) mittensten. Soliärringar finns i alla former av mittenstenar och den gemensamma nämnaren är att ringen enbart har en sten.

Sidostensringar

 sidostensring tagen från vänstersidostensring tagen framifrånsidostensring bakifrån
På bilderna visas förlovningsringen Leonora i vitguld
Sidostenring är namnet på en förlovningsring som har fler än tre diamanter totalt. Den här förlovningsringen finns i olika designvarianter men gemensamt så passar den för den som vill ha en mer gnistrande förlovningsring då mittenstenen tillsammans med sidostenarna reflekterar mer ljus än en enstenring till exempel.

Haloringar

På bilderna visas förlovningsringen Georgine i vitguld

En haloring är en förlovningsring som har en en mittensten som omsluts av en halo som betyder gloria, det är en krans med mindre diamanter runt om mitten diamanten. Glorian gör att diamanten i mitten ofta upplevs som större och en rätt utformad halo gör så att de små diamanterna tillsammans med den större gnistrar tillsammans och reflekterar mycket ljus. En haloring har vuxit i trend på senare tid men härstammar ifrån 1920-talet och passar den som vill ha en vacker ring med extra gnistrande mittensten. Haloringarna finns även med diamanter på skenan.

dubbla haloringar

Förlovningsring för dam i guld eller platina med diamanterFörlovningsring för dam i guld eller platina med diamanterFörlovningsring för dam i guld eller platina med diamanter

På bilden visas förlovningsringen Margaux i vitguld

Dubbla haloringar är förlovningsringar som inte bara har en halo som omsluter diamanten i mitten utan de har även en till halo som omsluter den första halon. På så sätt så upplevs diamanten i mitten som extra stor och får även mycket ljusreflektion ifrån båda kransarna med små diamanter. Det här är en förlovningsring för någon som vill ha en större förlovningsring med extra detaljer.

trestensringar

På bilderna visas förlovningsringen Antonella i vitguld

Trestensringen är en förlovningsring med tre infattade stenar. Mittenstenen är oftast störst och de tre stenarna har tillsammans en symbolik som ska symbolisera det förslutna, nutiden och framtiden vilket gör den till en romantisk modell. Trestensringen är en elegant förlovningsring som passar den som vill ha något ytterligare än en klassisk solitärring.

hidden haloringar

Förlovningsring för dam i guld eller platina med diamanterFörlovningsring för dam i guld eller platina med diamanterFörlovningsring för dam i guld eller platina med diamanter

På bilderna visas förlovningsringen Eliza i vitguld

"Hidden Halo" är en detalj på förlovningsringar som har halon under mittenstenen på chatongen istället för runtom mittenstenen. Hidden halo har kommit att bli en populär detalj på många förlovningsringar och passar bra när man vill ha en halo men inte runtom mittenstenen utan som en detalj under diamanten istället.