Vilken förlovningsring ska man välja?

Forlovningsringar-vigselringar-dam-kvinna-guld-vitguld                            forlovningsringar-vigselringar-dam-kvinna-vitguld-guld-platina

På bilden visas förlovningsringarna Beatrice, Serena, Celine, Margurite, Eliza med individuella tillägg eller ändringar av våra fina brudar.

 

Vilken förlovningsring man väljer är högst individuellt. Vi skulle säga att det viktiga är att förlovningsringen är personlig för just dig. Det är lätt att influeras av andra eller att välja en förlovningsring som liknar någon annans som du har sett och det finns inget fel med det, men glöm inte att din förlovningsring är en symbol för dig och din partners unika kärlek!

 

 Val av diamant

Vi har både labbodlade diamanter och naturliga diamanter som båda är äkta diamanter bara det att de är framställda på olika sätt. Ena är framställd i labb och den andra är ifrån naturen, vi har dock enbart konfliktfria naturliga diamanter som har gått igenom kimberlyprocessen. Båda är alltså äkta diamanter och graderas på samma villkor och har samma kvalitet dock är labbodlade diamanter något lägre i pris vilket gör att man kan få en större diamant för sin budget.

Diamanterna finns i färgerna D-F & G-H hos oss. D-F är vitare/ färglösare än G-H men skillnaden är marginell. Skalan går ifrån D-Z i alfabetisk ordning där Z är en gul diamant. Det betyder att G-H har mer gula nyanser än D-F även om det som sagt är marginellt. Väljer man en förlovningsring i gult guld så blir en diamant färg på G-H inte lika märkbar som den marginellt skulle vara i en förlovningsring i vitguld eller platina. Klicka här för att läsa mer om diamanters kvalitet och färg.

forlovningsring-dam-kvinna-diamanter-guld-vitguld-platina

 

Val av diamantform

forlovningsring-dam-kvinna-diamanter-guld-vitguld-platina 

Genom att välja en diamantform så väljer du en form som är mest tilltalande för just dig och som representerar dig och din partners kärlek. Den vanligaste formen är rund och har traditionellt sätt varit den vanligaste diamantformen för en förlovningsring. Nu mer så är det trendigt med många olika fina diamantformer. På bilden ovan så visas fem stycken idag vanliga diamantformer utan halo.

 

Med halo eller utan halo?

Halon är den krans/ gloria som omsluter mittenstenen på en förlovningsring och med en sådan så kallas den då för halo-ring. Halos går att tillverkas på olika sätt, vi tillverkar den tätt intill mittenstenen så att mittensten får en effekt av att se extra stor ut, samt att den glittrar fint tillsammans med stenarna på halon. På Björling Zetterberg så erbjuder vi till och med dubbla halo-ringar som har två stycken halos för extra mycket effekt. Vi har allt ifrån minimalistiska och traditionella solitärringar till dubbla halo-ringar för att alla ska hitta förlovningsringen som de själva drömmer om.

 

Vilken metall ska man välja?

Vi erbjuder ringar i 18K guld eller platina. 18K guld står för en karathalt på 18 med en guldmängd på 75%. Varför vi använder denna är för att det är den högsta karathalten innan guldet bli för mjukt för att fungera praktiskt i en förlovningsring. En lägre karathalt försämrare klarheten i guldet. 18K guld är ett bra val till din förlovningsring.

Platina är en metall som ser ut som rhodinerat vitguld med dess fantastiska klarhet och vita färg i metaller. Skillnaden på guld och platina är att platinan är mycket hårdare och slitstarkare, samt dess naturliga färg som beskrevs ovan. Platina är dyrare då det finns en mindre mängd av platina på marknaden än guld. Står valet emellan vitguld och platina så har platina fler fördelar men har som sagt även ett högre pris då metallen är dyrare.

 

Så hur väljer man en förlovningsring?

Här ovan har vi gått igenom stegen som är viktigast när det kommer till att välja en förlovningsring. Det är ett väldigt personligt val där man utifrån att se vad som finns för möjligheter också kan göra valet. Vi har gått igenom val av diamant (labbodlad eller naturlig), val av form, halo och metall. Det vanligaste är en traditionell förlovningsring som Serena och vill man ha en förlovningsring lik Serena men som har mer unika inslag så kan man välja Cassandra till exempel, Cassandra finns även med en oval mittensten som då heter Florencia. Vi har cirka 110 stycken olika designer och det går alltid att framföra sina personliga önskemål till oss eller att rådfråga oss angående olika förlovningsringar och detaljer!

Ringstorlek kan mätas under våran guide för ringmått.